Wellness, sauna en massage

PARENCLUB MONIQUE WELLNESS EN SAUNA
 • 2 Sauna’s
 • 1 Groot Turks bad
 • 3 Massage tafels

   

 

MASSAGE TAFELS:

Wij hebben in onze club drie massagetafels waarvan ook deze twee nieuwe exemplaren welke wij naar eigen ontwerp hebben laten maken. Deze twee tafels zijn extra sterk zodat er ook meer op kan en mag gebeuren en zijn verder voorzien van een gezichtsuitsparing en luxe kaarsen kandelaars. Bij deze tafels hangt een dispenser met massage milk. Deze kunnen jullie zo gebruiken. 

TURKS BAD:

Wij beschikken over een groot Turks bad welke wij twee jaar geleden hebben vernieuwd. Dit exemplaar bestaat uit heerlijke kuipstoelen met optimaal zitcomfort. Wij gebruiken een stimulerende verlichtende aroma van eucalyptus milk voor o.a. een heilzame werking bij verkoudheid. Een Turks bad is zo’n 45 graden met een luchtvochtigheid tussen de 80 en 100%. Een bezoek aan dit bad is zeer ontspannen en bovendien kan men er makkelijk contact krijgen, want een gezellig gesprek is er al snel gelegd. De invloed van de stoom en warmte op de huid zet de poriën open waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de huid gereinigd. Ook is een Turks bad erg goed voor de luchtwegen.

90 GRADEN SAUNA:

Sauna is een Fins woord voor een ruimte waarin men een warm lucht bad kan nemen. Onze sauna staat afgesteld op 90 graden en heeft een luchtvochtigheid van beneden de 10%. Ook onze 90 graden sauna zet de poriën open en reinigt de huid. Bovendien is een sauna erg goed voor rust en totale ontspanning. Na een sauna bad voelt de huid vaak lekker zacht en soepel aan en heeft men weer een relaxed gevoel. Ook is het raadzaam om na een sauna bad een koude douche te nemen. Men zal in de winter minder last hebben van kou en in de zomer van de warmte hebben. Bovendien worden in een sauna afweerstoffen tegen infecties aangemaakt welke ervoor zorgt dat men minder vatbaar is voor griep en verkoudheid.

INFRA ROOD SAUNA MET KLEUREN THERAPIE:

Sinds kort hebben wij er met onze infrarood sauna een tweede sauna bij. Deze beschikt tevens over een kleuren therapie en kleuren hebben een bijzondere werking.

Rood staat voor prikkelend, stimulerend en activerend.
Geel staat voor heilzaam bij vermoeidheid.
Blauw staat voor kalmerend en ontspannen.
Groen staat voor verzachtend.

Infrarood is een onderdeel van het lichtspectrum. Onder infrarood verstaan we de frequenties die op onze huid als warmte ervaren worden. Het opwarmen van de huid en onderhuid wordt door het lichaam opgevangen met een aantal tegen reacties. Zo stroomt er via de geopende haarvaten relatief koudbloed vanuit het binnenste van het lichaam naar de onderhuid om de warmte af te voeren. Dit heeft een goede doorbloeding van de onderhuid als resultaat.
De warmte van de infraroodsauna dringt ook makkelijker en dieper door in de huid, op sommige plaatsen wel tot 4 centimeter, en is daarom zeer stimulerend voor de (onder)huid en de spieren.
Effecten van infrarood:

 • verbeterde weerstand, doorbloeding en elasticiteit van de huid
 • vermindering van cellulitis, acné en hoge bloeddruk
 • afvoer giftige stoffen opgenomen in de buitenlucht (uitlaatgassen, etc)
 • geeft verlichting bij reuma, stijve spieren, spierpijn, gewrichtspijn
 • helpt tegen stress en slapeloosheid

natuurlijke verbranding van calorieën (gewichtsverlies)

Het gebruik van een infrarood sauna:

 • geeft de huid en lichaam een grondige reiniging.
 • zorgt hierdoor voor een gezonde, zachte huid.
 • verlicht pijnen als spier-, gewrichts-, en menstruatiepijn.
 • verhoogt de weerstand door de aanmaak van witte bloedlichaampjes.
 • Dat het gebruik van infrarode straling goed is voor de mens, wordt wel bewezen door het gebruik hiervan bij de fysiotherapeut. Deze warmtestraling wordt ingezet bij spierziektes, spier- en rugpijn, hoge bloeddruk, Artritis, huidziektes als Psoriasis, eczeem, acné en tevens bij spanning en nervositeit.
 • Door het verwarmen van de huid met infrarode stralen zal de lichaamstemperatuur geleidelijk met 0,7 graden stijgen. Het lichaam reageert hierop door te gaan zweten. Zo koelt de huid zichzelf af. Door het openen van haarvaten (om te kunnen zweten), wordt de onderhuid voorzien van nieuw zuurstofrijk bloed en worden afvalstoffen zo afgevoerd (uit-gezweet). Ook de spieren worden opgewarmd en zullen zichzelf voorzien van koud bloed ter afkoeling en ook hier worden afvalstoffen afgevoerd.
 • De dieptewerking van infrarood straling (die tot 4 cm in de huid kan doordringen), stimuleert tegelijkertijd de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren.

Een ander voordeel van infrarood is afvallen:

Schoonheid zit uiteraard van binnen, maar wie wil er nu niet een paar pondjes verliezen door alleen maar ontspannen te genieten van een muziekje of een goed boek? Door het transpireren ontstaat een hogere verbranding van calorieën hetgeen, bij regelmatig gebruik van een infrarood cabine, leidt tot gewichtsverlies. Een sessie van 20 minuutjes leidt al tot de verbranding van zo’n 500 calorieën.

Maar ook het werkt ook tegen stress vermoeidheid en slapeloosheid:

Stress wordt door artsen als de belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten beschouwd, en dat is weer doodsoorzaak nummer één in Nederland. Infrarood straling zorgt voor een totale ontspanning van de spieren, waardoor ook de geest zich ontspant. Slapeloosheid en vermoeidheid worden op deze manier op een natuurlijke wijze tegen gegaan.
Lagere luchtvochtigheid en minder benauwende warmte:

Een infrarood sauna produceert droge lucht. Hierdoor is het gebruik van deze sauna uitermate geschikt voor mensen met hartritmestoornissen, carapatiënten en oudere mensen, omdat er een minder “benauwend” gevoel is dan met een traditionele sauna. Ook is het minder warm dan in een traditionele sauna.

KIJK DIRECT IN DE AGENDA